Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Anders Carlén: "Byggsverige – vi har ett resultat"

Anders Carlén om Årets Bygge och nya Byggindustrin.

Publicerad: 21 mars 2019, 09:43

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Kriterierna för Årets Bygge är glasklara. Om beställaren fått det som han eller hon önskar – i rätt tid, till rätt kvalitet och till rätt pengar – så är det en potentiell vinnare. För att särskilja de 20 nominerade projekten ytterligare låter vi dessutom vår kunniga jury bedöma hur själva bygget har fungerat sett till bland annat samarbete, innovation, hållbarhet och inte minst arbetsmiljö – och därefter korar vi en vinnare.

Enkelt, eller hur?

Om det inte vore för att kvalitén på projekten ständigt ökar och gör juryns jobb allt tuffare. I år har ordförande Mårten Lindström och hans kollegor haft en fulltecknad vinter med ändlösa jurymöten: entreprenadformer, byggregler och arbetsmiljötänk – allt har varit under juryns lupp och stötts och blötts, men slutligen har man enats: Byggsverige – vi har ett resultat.

"Sök gärna upp oss"

Dessvärre kan jag inte avslöja någon vinnare förrän kvällen den 26 mars när galan för Årets Bygge 2019 går av stapeln på Cirkus. Däremot kan jag redan nu garantera en fantastisk dag och kväll med seminarium, galamiddag och prisregn.

Priset för Årets Bygge delar vi ut i samarbete med Svensk Byggtjänst och det här året blir vårt sjunde i ordningen. Förra året vann Östra Länken i Luleå och året innan dess Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg. På galan delar vi dessutom ut ytterligare fem priser: Byggopus, Håll Nollan, Nordbyggs Guldmedalj, Jämställdhetsbygget och Årets leanbyggare.

Jag finns givetvis på plats liksom resten av redaktionen – sök gärna upp oss och dela med er av era tankar om Byggindustrin eller Årets Bygge. Anmälan görs på aretsbygge.nu där du även kan läsa mer om vad som händer under dagen och kvällen.

"100 sidor läsning"

Till sist. Det här numret av Byggindustrin är det sista som kommer ut som veckotidning, men redan den 28 mars landar nya Byggindustrin i din postlåda – över 100 sidor med fördjupande läsning, personintervjuer och svar på alla de frågor som branschen brottas med.

Dessutom lanserar vi ett digitalt analysbrev där vi regelbundet sammanställer de viktigaste siffrorna och faktan för dig som är verksam inom svensk byggindustri samt växlar upp vårt nyhetsarbete på byggindustrin.se. Som läsare har du givetvis tillgång till allt material, oavsett om det handlar om magasin, webb eller e-post.

Vi ses snart!

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Anders Carlén

Chefredaktör

anders.carlen@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.