Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Kontakta mig!

Det är roligt att skriva ledare. Det har jag alltid tyckt. Och ett av skälen är att på ledarplats är det tillåtet att driva åsiktsjournalistik, det vill säga, man får och man ska ta tydlig ställning för eller mot olika företeelser. Och sådant brukar engagera läsarna till att antingen instämma eller argumentera mot.

Publicerad: 23 november 2011, 15:23

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Av det skälet har jag täta kontakter med våra läsare. Jag får mejl (vanligast) och telefonsamtal men också påfallande många kommentarer på olika texter när jag är ute och rör mig i olika sammanhang.

Av just det skälet tar jag detta tillfälle i akt för att vända mig direkt till dig, kära läsare. Jag är mycket nyfiken på att få höra dina spontana tankar om hur du ser på tidningen Byggindustrin i dag och vad du skulle vilja se mer av i en nära framtid.

Skälet till detta är att vi nu planerar den största förnyelse av tidningen sedan den grundades av Stockholms Byggmästareförening 1931.

Exakt hur tidningen kommer att se ut när första numret av Nya Byggindustrin publiceras i mars 2012 är det för tidigt att säga. Men helt klart är att det blir både formmässiga ändringar, sannolikt stora, och en hel del nyheter när det gäller innehållet och sättet vi presenterar det på.

Ska det verkligen vara nödvändigt, fungerar inte tidningen bra som den är?

Papperstidningen har ju i genomsnitt mellan 20 000 och 25 000 läsare i veckan på en tryckt upplaga på knappt 11 000 exemplar. Fyra femtedelar av dessa läsare föredrar den postdistribuerade papperstidningen medan övriga följer oss via digitala media i någon av våra kanaler.

Det är visserligen sant.

Men sant är också att lika mycket som själva byggsektorn nu är inne i en snabb förändringsfas driven av nya omvärldsfaktorer, ny teknik, miljö- och energifrågor och internationell konkurrens bland många andra faktorer, så förändras också läsarnas letande efter den information de behöver i sitt jobb.

Det är naturligt att vi redigerar och utformar tidningen så att vi underlättar för dig som läsare att snabbt få överblick över tidningens innehåll och göra det lättare för dig att välja vilka texter och nyheter du prioriterar och vad man kan vänta med eller avstå från att läsa.

Det är med andra ord inte fråga om nybyggnation, tidningen har ju funnits i 80 år, utan detta är vårt eget rotprojekt där du som läsare och intressent inbjuds till dialog.

Välkommen att höra av dig direkt till mig!
staffan@byggindustrin.com
08-665 36 65

Staffan Åkerlund

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.