måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Anders Carlén: Ledare: ”Fokusera på vad som är rätt i morgon”

Jag vill påstå att vi bevakar en bransch som är duktig på att slita och ständigt sikta mot nästa projekt, men desto sämre på att stanna upp och betrakta det som slutförts.
Men ni jobbar på det.

Publicerad: 1 februari 2022, 09:47

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Anders Carlén, chefredaktör Byggindustrin. Foto: GABRIEL LILJEVALL


Ämnen i artikeln:

Årets Bygge

I år är det 30 år sedan Årets bygge lanserades, och även om jag var för ung för att vara med på den tiden, så förutsätter jag att tanken var densamma då som nu: att samla branschen och uppmärksamma varandra för ett väl genomfört arbete. 

Läs mer: Alla nominerade i Årets bygge 2022 

Förra året genomfördes prisutdelningen digitalt men i år siktar vi på att träffas fysiskt, och inte bara för att fira – utan också för att lära av varandra och förstå hur vi tillsammans kan bygga bättre, smartare och än mer hållbart.

Därför har vi gjort om ceremonin vid Årets bygge från att vara en kvällsaktivitet med sittande långbord till att bli ett heldagsevent med avslutande prisutdelning. Vi har döpt mötesplatsen till Construction Summit och vi vill att agendan och samtalen drivs av sådana som du: tänkare, ledare och experter som vill förändra. 

Målet för dagen: Att vi inte fokuserar på vad som är fel i dag, utan vad som är rätt i morgon.

”Blir de utmaningar vi står inför i dag åtgärdade i bara farten när ny teknik tar vid?”

Personligen tycker jag att det stundande teknikskifte vi står inför i dag är makalöst spännande med allt vad det kan innebära: kommer vi ens ha människor på byggnadsställningar i framtiden när husen 3-d-printas? 

Blir de utmaningar vi står inför i dag åtgärdade i bara farten när ny teknik tar vid, på samma sätt som illegal nedladdning slutade vara ett problem i samma stund som vi konsumenter erbjöds ett prisvärt och lätthanterligt alternativ?

Det – och mycket, mycket mer – har jag en förhoppning om att vi ska mötas kring den 24 mars 2022 på Posthuset i Stockholm. 

Till sist. Arbetet med att nominera de 18 kandidaterna i Årets bygge pågår och varje vecka framöver presenterar vi en ny kategori tävlande här på Byggindustrin.se. Som prenumerant läser du givetvis allt utan kostnad.

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Anders Carlén

anders.carlen@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Årets Bygge

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev