Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Malmö Live räddar byggarens semester

Publicerad: 15 juli 2016, 05:05

Längtar du tillbaka till tidplaner, konstruktionslösningar och sprängskisser när du är på semester? Vi har valt ut några riktigt spännande projekt som det går bra att lura med familjen eller kompisarna till. Först ut är Malmö Live.


Här har Malmö stad gjort alla byggfantaster en tjänst. Hela sommaren har de arrangemang med gratis entré på trädäcket vid kanalen intill Malmö Live. Bjud med en kompis till en konsert från Japans undergroundscen eller en kväll med Spoken Word. Själv kan du passa på att beundra Malmö Lives fasad, klädd med meterlånga, glaserade stavar av keramik.

Fasadkeramiken är tillverkad i Mödingen utanför München och monterade på fasadelementen vid Skanskas elementfabrik i Tjeckien. Vid tillverkningen blandades bränd, krossad lera in i leran, så kallad chamotte, för att ge känslan av en handgjord yta. Notera att fasadkeramiken finns i tre klassiska Malmöfärger – hotellet är vitt, kongressen gul och konserthuset rött.

Försök också smyga i väg och beundra Malmö Live från insidan. Den stora konsertsalen är ingenjörskonst på hög nivå. Citytunneln passerar under salen, endast 14 meter bort. För att klara de högt ställda kraven på buller- och vibrationsdämpning vilar salen på fem centimeter tjocka uretankuddar. På insidan är salen klädd med så kallade Mondrianska element som skapar ett reflektionsmönster och för ut efterklangen från orkestern.

Semestra vid Malmö Live

Besöksadress: Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö

Information om program och öppettider hittar du på: malmolive.se.

Inför besöket: Läs en längre artikel och se webb-tv om Malmö Live.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News