Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Pålning och bad på Pålsjöbaden

Publicerad: 28 juli 2016, 05:28

Längtar du tillbaka till tidplaner, konstruktionslösningar och sprängskisser när du är på semester? Vi har valt ut några riktigt spännande projekt som det går bra att lura med familjen eller kompisarna till. Ett hett tips är Pålsjöbaden i Helsingborg.


Pålsjöbaden är ett av tre kallbadhus i Helsingborg och ett utmärkt utflyktsmål om du blir badsugen i sommarvärmen. Och tycker du att byggnadsvård, pålning eller arkitektur lockar mer än ett dopp i havet passar det precis lika bra.

Badets Y-formade brygga med rader av gula badhytter är en nygammal design som härrör från tidigt 1900-tal. Badet ingår i Helsingborgs stads bevarandeprogram och därför var det viktigt att återskapa utseendet när Pålsjöbaden förstördes i en storm 2011.

Du som är mer intresserad av byggprocesser än av bevarandeprogram kan fokusera på pålarna som bär upp hela kalaset. Kisa med ögonen och dröm dig bort från den gassande solen. Föreställ dig ett Öresund i vinterskrud. Kan du ana den tredje raden med pålar längs med bryggan?

Det var mycket tack vare grundläggningskonceptet med en tredje rad pålar under byggskedet som Peab vann upphandlingen. Den extra raden med pålar gjorde att de fick en bredare brygga under byggtiden som de använde som arbetsplattform för att påla sig allt längre ut i vattnet.

Semestra vid Pålsjöbaden

Besöksadress: Drottninggatan 151, Helsingborg

Information om program och öppettider hittar du på: www.helsingborg.se.

Inför besöket: Läs en längre artikel och se webb-tv om Pålsjöbaden.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News