Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Sista chansen för Arbetsförmedlingen

Samhällsbyggnadssektorns enskilt största utmaning med några få års framförhållning stavas rekrytering. Branschen efterlyser nu en arbetsförmedling för samhällsbyggnad, liknande dem som finns för kultur.

Publicerad: 21 mars 2014, 07:18

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Samhällsbyggnadssektorns enskilt största utmaning med några få års framförhållning stavas rekrytering. Nu skriver företrädarna för 13 organisationer inom branscharbetsgivarförbund och fackliga organisationer ett öppet brev till Arbetsförmedlingens nye generaldirektör Mikael Sjöberg. Budskapet att Arbetsförmedlingen borde inta en central roll för hur arbetssökande och arbetsgivare redan i en nära framtid ska matchas effektivare mot varandra.

Brevet formulerar uppmaningen med ”Inför en arbetsförmedling för samhällsbyggnad.”

Förebilden är Arbetsförmedlingens roll på sjöfarts- och kulturområdena där arbetsförmedlingen byggt upp goda kontaktnät med företag och institutioner och erbjuder registrerade arbetssökanden kvalificerade tjänster.

Nu efterlyser samhällsbyggnadssektorns organisationer en liknande, samlad, strategi för den byggsektorn. Förutom de rena byggyrkena omfattar den många andra delbranscher med framför allt installationer, måleri, plåtslageri, glasmästeri, tekniska konsulter och många fler. På samma sätt som all annan industri växer ju tjänsteinnehållet i byggverksamheten, tjänster som helt klart är byggrelaterade men som tidigare inte skulle klassas under beteckningen bygg men som bidrar till att projekt genomförs och förs ut på marknaden.

Vad är då problemet med dagens arbetsförmedling?

Det saknas en djupare förståelse för samhällsbyggnadssektorns verkliga behov av rätt utbildad och tillräckligt erfaren arbetskraft liksom hur företagens strategiska överväganden ser ut inför rekryteringssituationer.

Det är denna kunskap som är central om arbetsförmedlingen vill inta en central roll i matchningen av jobb i byggrelaterade delbranscher.

I dag kan enskilda byggföretag få hundratals jobbansökningar som svar på att man vänt sig med en förfrågan och registrerat sig hos förmedlingen. I praktiken handlar de flesta av dessa ansökningar om att de sökande måste visa upp jobbsökaraktiviteter, att de står till arbetsmarknadens förfogande, för att alls få några pengar fortsättningsvis.

För samhällsbyggnadssektorns företag, där den absoluta majoriteten är små och medelstora, är det ett tidskrävande merarbete att sålla agnarna från vetet. Vilka är det som är riktiga arbetssökanden och vilka är i själva verket ointresserade? En flodvåg av ansökningar där de flesta inte är seriösa tar tid att ta sig igenom. Då är det enklare att vända sig till Arbetsförmedlingens alternativ, bemanningsföretag bland annat som ofta också arbetar som arbetsförmedlare. Dessa har ju redan gjort grovgallringen.

Men samhällsbyggnadssektorns själva storlek – den ger jobb åt över 500 000 personer – pekar på ett volymproblem. De privata alternativen till Arbetsförmedlingen är sammantaget för små för att hantera denna komplexa marknad och dess behov.

Framför allt jobbar de inte med mer långsiktig strukturförändringar på arbetsmarknaden. Vilken instans ska identifiera behoven av stora årskullar av unga där många inte har fullföljt sin skolgång ordentligt? Vilken instans skulle kunna identifiera de nya yrkeskunskaper som krävs inom bygg och som saknas i dag hos stora grupper av arbetssökanden. Hur ska vägen till dessa kunskaper se ut?

Samhällsbyggnadssektorn har stora möjligheter som framtida arbetsgivare. Byggbehoven inom bostäder och infrastruktur är gigantiska. Samtidigt pågår en tydlig industrialisering av allt större delar av byggsektorn, vilket markant ökar kraven på de arbetssökande. Här borde Arbetsförmedlingen se fantastiska möjligheter att fullgöra en betydelsefull roll.

Staffan Åkerlund

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.