Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledare

Vi ska klara uppgiften!

Den stora utmaningen för byggsektorn i dessa dagar är att man måste lösa två motstridiga konflikter samtidigt. Mest nära i tiden är självfallet hur finanskrisen har slagit mot efterfrågan och priserna på byggverksamheten. För företagen handlar det om att övervintra, kanske till och med att överleva.

Publicerad: 27 Maj 2009, 09:30

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Men redan i år gäller det att dra upp riktlinjerna för hur vi får ihop ekvationen bestående av tre besvärliga storheter; en åldrande befolkning, ett mycket stort generationsskifte och en förutsedd arbetskraftsbrist.
Klarar vi av att hantera två så olika konflikter samtidigt? Ingen vet, ingen kan veta. Vi rör oss här i okänd terräng.

Förra årets Nobelpristagare i ekonomi, Paul Krugman, kom i måndags med en lättnadens suck i sin senaste kommentar till den pågående världskrisen. Det var med nöd och näppe som världsekonomin slapp ur en riktig härdsmälta denna gång, menar han.

Samtidigt – även om stora delar av bankvärlden och betalningssystemen har goda chanser att räddas, går stora delar av tillverkningsindustrin på knapp halvfart och arbetslösheten två- och tredubblas i hela västvärlden. Ingen vet när dagens situation som är en förtroende- och efterfrågekris kan vändas mot något som liknar normalisering.

Det är den svåra ekonomiska makromiljö alla enskilda företag, kanske särskilt i byggsektorn, nu måste lyckas att navigera igenom. För om man som företagare siktar på ett liv efter krisen, är det helt nödvändigt att hålla ögonen på bägge kriserna – den finansiella, generationsskiftesproblemet och rekryteringsbehoven – samtidigt.

I den färska undersökningen ”Samhällsbyggnadssektorn och ung arbetskraft” som Svensk Byggtjänst låtit genomföra (mer om den på sidan 25 i detta nummer) uppvisas vilka svårigheter den samlade byggsektorn står inför. Undersökningen är stor. 370 av sektorns högsta chefer har intervjuats av Industrifakta. Samtidigt har Universum frågat 5 500 gymnasieelever om deras inställning till samhällsbyggnadssektorn.
Svaren från dessa två grupper bör vara en rejäl ögonöppnare för alla i byggsektorn. Chefernas självbild och tankar om byggsektorns attraktivitet dementeras mycket effektivt av dagens unga. Bara tolv provent av dem kan tänka sig ett jobb inom bygg- eller fastighetsbranschen. När det gäller invandrare och flickor handlar det om ytterligare en halvering av dem som alls har ett intresse.

SCB som har granskat rekryteringsbehoven fram till 2030 beräknar att en sektor som behöver nyrekrytera 125 000 personer bara kommer att lyckas locka 15 000. Om drygt två decennier kommer det med andra ord att saknas 110 000 personer på byggarbetsmarknaden.

Samtidigt väcker dessa dystra siffror en naturlig tanke. Om byggsektorns attraktivitet är så låg, vilka 15 000 blir det då som trots allt väljer bygginriktningen på sin yrkeskarriär?

Byggtjänst drar i sin undersökning ett antal egna slutsatser och efterlyser ett samfällt engagemang över hela fronten.

Framför allt handlar det om att byggsektorns egna företrädare i företag, fackföreningar och organisationer alla bidrar till att förmedla allt positivt som redan är på gång och görs. Ny teknik och byggprocessens industrialisering är två av de krafter som håller på att förnya formerna för hur företagen organiserar sig.

Men det finns många fler krafter som blir välgörande för byggsektorn. Ska den inte bättre spegla hur samhället ser ut rent befolkningsmässigt? Var är kvinnorna? Var är invandrarna? Var är den höga statusen som i sig fungerar som en magnet för alla unga med teknikintressen?

För ögonblicket är det spelmarknaden för pc- och tv-spel som lockar många av de vassaste talangerna. Sverige är nära att vara världsledande när det gäller att skriva och konstruera sinnrika spel för internet. Det är kreativt, det är bra. Vi behöver den typen av talanger och entreprenöriella engagemang även i byggsektorn.

Låt oss kavla upp ärmarna och se till att det blir verklighet. Barak Obama och övriga statschefer sätter till sina samfällda muskler för att lösa finanskrisen. Rekryteringskrisen är vår egen svåra uppgift.

Staffan Åkerlund

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.