söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

AI specialist rekryteras till IQ Samhällsbyggnad

Publicerad: 15 maj 2023, 11:59

Jonas Tannerstad, chef för el och automation på ÖBO, Örebrobostäder, är nyinvald i IQ Samhällsbyggnadsstyrelse.

Jonas Tannerstad är ny ledamot i IQ Samhällsbyggnads styrelse. Han har erfarenhet av att utveckla och implementera ny teknik – bland annat AI.

Ämnen i artikeln:

Örebrobostäder

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Jonas Tannerstad, chef för el och automation på ÖBO, Örebrobostäder, har en bakgrund som utvecklingsingenjör i industrin. Sedan 2001 har han varit verksam i fastighetssektorn.

Som chef för el och automation på ÖBO har han jobbat med visionen omställning av städer med hjälp av industriell automation och industriell metodik. Örebrobostäder har nu halverat sin energiförbrukning och samtidigt höjt fastighetsvärdet med cirka 2 miljarder kronor kopplat till samma arbete.

Läs även: Fem områden där AI kan revolutionera branschen


Det är inom det området han vill bidra till IQ Samhällsbyggnad.

– Städer täcker 3 procent av jordens yta men står för 72 procent av klimatutsläppen. Jag vill i mitt engagemang i IQ samhällsbyggnads styrelse medverka till oväntade och branschöverskridande samarbeten, som bidrar till den systematiska omställningen av städer och på ett sätt så att dessa lösningar kan exporteras till andra länder, säger Jonas Tannerstad i ett pressmeddelande.

Jonas Tannerstad har många utmärkelser på sin CV. Han har bland annat utsetts till årets AI-svensk av TechSverige, listats av TechAward på Tech50 -listan över de mest inflytelserika i Sverige på techområdet, och även varit med på listan som Aktuell Hållbarhet tar fram varje år över de som de anser vara ”Hållbarhetsmäktigast”.

Läs även: AI kan lösa branschens stora framtidsfrågor

Anita Aspegren vd på IQ Samhällsbyggnad är glad över nytillskottet i styrelsen.

– Jonas har en spännande och mycket relevant profil. Hans profilering på AI, industriell automation och energieffektivisering kommer bidra till vårt arbete med att främja utvecklingen inom svenskt samhällsbyggande genom mer fokus på forskning och utveckling som accelererar omställningen till ett resurseffektivt samhällsbyggande och hållbar förvaltning av den byggda miljön, säger Anita Aspegren vd på IQ Samhällsbyggnad, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så jobbar bygg med AI i dag

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev