lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byggindustrin-reporterns ”Återbruk av byggmaterial” nominerad till Årets bok 2022

Publicerad: 28 november 2022, 12:20

Byggindustrins reporter Johanna Åfreds och frilansjournalisten Martina Strand Nyhilin har skrivit boken Återbruk av byggmaterial.

Foto: Mattias de Frumerie

Byggindustrins reporter Johanna Åfreds och frilansjournalistens Martina Strand Nyhlins bok ”Återbruk av byggmaterial” har nominerats till Svensk Byggtjänsts tävling Årets bok 2022.

Ämnen i artikeln:

SvepetByggindustrin

R

Redaktionen


Allt fler människor har börjat tänka på hur branschens alla byggprojekt faktiskt påverkar miljön. Journalisterna Johanna Åfreds och Martina Strand Nyhlin ger i sin bok en analys av den nuvarande situationen, diskuterar hinder och lösningar för återbruk, samt beskriva materialens potential genom att presentera exempel på återanvändningsprojekt.

– Allt fler vill vara resurssnåla. Det är roligt med trender som fångar upp något gammalt men samtidigt är nytt. Människor som vågar ge sig ut på okänd mark, sade Johanna Åfreds tidigare till Byggindustrin.

Läs även: De har skrivit bok om en av branschens största trender

Boken har tillsammans med tre andra nominerats till samhällsbyggnadssektorns tävling Årets bok 2022. Syftet med tävlingen är att lyfta fram nya böcker som fyller en viktig kunskapslucka och har långsiktig bäring för samhällsbyggnadssektorn, skriver Svensk Byggtjänst i en pressmeddelande.

– Med Årets Bok vill vi på Svensk Byggtjänst uppmärksamma nya titlar som givits ut under året. Det är en spännande bredd bland årets nominerade böcker och det blir intressant att se vilken av dem som kammar hem priset, säger Helen Strandgren, chef för produktområde Kunskap på Svensk Byggtjänst där förlagsverksamheten ingår.

Vinnaren koras i januari 2023 av en extern jury.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev