måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dryft satsar på energirenoveringar: "Vi ser en kraftig efterfrågan"

Publicerad: 19 januari 2023, 07:48

Dryfts grundartrio: Magnus Petersson, Daniel Lindgren och Johannes Ivarsson

Foto: Dryft

Dryft har tagit in ny finansiering och satsar på att bli den första heltäckande energirenoveringsaktören på privatmarknaden. Med den stora bredden av kompetensen i bolaget ser hantverksföretaget en möjlighet att ta ett helhetsgrepp.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Det Stockholmsbaserade hantverksföretaget Dryft har nyligen stängt en finansieringsrunda och tagit in 20 nya miljoner. Nu gör bolaget en satsning på energirenoveringar med ett erbjudande som tar ett helhetsgrepp om båda sidor av kundernas energiförbrukning där effektiv energitillförsel genom solceller, värmepump och smart styrning kombineras med reducerat energiläckage genom bland annat tilläggsisolering, tätare fönster och dörrar och ventilation.

– Vi har senaste tre åren byggt upp en bredd av kompetenser i bolaget som ger oss en unik position att ta detta helhetsgrepp runt energirenoveringar som ofta innefattar fyra till sex olika yrkesgrupper och omfattande projektledning, säger Magnus Petersson, vd på Dryft, i ett pressmeddelande.

Läs även: Så ska Dryft fortsätta växa på privatmarknaden: ”Gasa oss igenom konjunkturnedgången”

Skenande energipriser tillsammans med nya EU-regler som pressar bankerna att skapa ännu starkare incitament för sina bolånekunder att energieffektivisera sina hus kommer att öka intresset för energieffektivisering framöver, tror Dryft

– Vi ser en kraftig efterfrågan på olika tjänster som syftar till att minska sin elförbrukning. Kunderna frågar efter bland annat luftvärmepumpar, solceller, tilläggsisolering eller tätning av fönster men många upplever att det är svårt att veta var man ska börja och hur alla åtgärder matchar med varandra. Här kan vi utföra en komplett energibesiktning och guida kunden till rätt paket av åtgärder för just deras hus, säger Magnus Petersson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev