tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Krögarduo öppnar restaurang i Humlegårdens satsning på Norra station

Publicerad: 15 mars 2023, 10:05

Foto: Humlegården

Krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson öppnar restaurangen Rummel i en paviljong i Hagastaden. Byggnaden är en del av Humlegården Fastigheters satsning på kvarteret Norra Station.

Ämnen i artikeln:

SvepetfastighetsbranschenSolnaStockholms län

SM


Robin Moderato och Christopher Ellertsson står bakom satsningar som Dining Club och Carousel. De har även i olika konstellationer drivit flera etablerade krogar som bland annat Vassa Eggen och Boqueria. Nu har de återigen skapat ett nytt restaurangkoncept i en ny byggnad på Norra Stationsgatan 59 i Hagastaden.

Restaurangen kommer bestå av tre delar: en matsal med 60 platser, cocktailbar och en nedervåning med bar och chefs table för intima middagar. Menyn bjuder på små- och mellanrätter, med inspiration från de europeiska köken. Köksmästare är Zakarias Silverberg, som närmast kommer från Aira.

Restaurangchefer är Frederic Grahn samt Cécilia Ochsenbein och sommelier är Tobias Lindström.

– Ambitionen är att skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. I matlagningen hämtar vi inspiration från hela Europa. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en livfull och avslappnad miljö med högt i tak, vilket också reflekterar restaurangens namn. Nu ser vi fram emot att öppna dörrarna till Hagastadens nya vardagsrum, säger Christopher Ellertsson och Robin Moderato.

Läs även: Hela listan: Alla nya byggprojekt i Stockholm

Platsen för den nya restaurangen är en paviljong i trä. Byggnaden är 375 kvadratmeter. Arkitekter är den danska byrån Henning Larsen Architechs. Byggnaden är en del av Humlegårdens satsning Norra Station, som ska bli en ny destination och ett levande kvarter med kontor, restauranger, service och konst.

– Norra Stationsgatan har genomgått en omfattande utveckling de senaste åren och är idag en levande och pulserande innerstadsgata, där Rummel kommer att bli en central del i upplevelsen av platsen. Vi ser ett stort intresse för Hagastaden och ser fram emot att fortsätta bidra i arbetet med utvecklingen av stadsdelen, kommenterar Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev