söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt storförvärv i ROT-sektorn: Köper anrikt bolag med 200 miljoner i omsättning

Publicerad: 5 december 2022, 14:36

Louise Strömbeck, vd och koncernchef för Circura.

Foto: Circura

Den växande ROT-koncernen Circura gör sitt sjunde förvärv sedan starten för ett år sedan. Den här gången är det en stor renoveringsaktör i Mälardalen som går in i gruppen.

Ämnen i artikeln:

Svepetbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationrenoveringrestaurering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Circura förstärker sin geografiska närvaro i Mälardalen genom förvärvet av Elvbygg – en renoveringsaktör i Enköping som omsätter cirka 200 miljoner kronor. Bolaget har anor från 1960-talet och har i dag ett 60-tal anställda.

Läs även: Höstens köpfest: 20 bolag som fått nya ägare senaste månaderna

– Det ska otroligt spännande att bli en del av Circura och få nya kollegor i branschen. Möjligheten att vara med på tillväxtresan och fortsätta utveckla vårt bolag genom samarbete med de andra Circura-bolagen är något vi ser fram emot, säger Peter Vägermark, vd för Elvbygg i ett pressmeddelande.

Hela Elvbyggs ledningsgrupp och samtliga delägare återinvesterar en stor andel av köpeskillingen i samband med transaktionen och blir därmed medägare i Circura-koncernen.

Läs även: Peab-chef blir vd i nya miljardkoncernen: ”Ska bli roligt att konsolidera branschen”

– Jag ser fram emot att hälsa Elvbygg och deras kompetenta medarbetare välkomna till Circura, med sitt starka varumärke och goda lönsamhet kommer de passa utmärkt in i koncernen. I samarbete med våra andra bolag i Mälardalen förstärker de Circuras marknadsledande position och förbättrar vidare möjligheterna att utveckla våra verksamheter, säger Circuras vd Louise Strömbeck.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev