tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skanskas mellandagsrally i USA – ordrar för 3,8 miljarder

Publicerad: 29 december 2022, 08:27

Skanska har haft aktiva mellandagar i USA.

Foto: Mattias de Frumerie / Wikipedia

Under de senaste dagarna har Skanska tecknat flera tunga kontrakt i USA. Dessutom ska bolaget bygga om en trafikplats i Kalifornien och en hamn i Virginia. Sammanlagt handlar det om affärer för nära 4 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

Svepetbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


Det handlar dels om nya lokaler för läkarutbildning i Tyler, Texas, för cirka 1,1 miljarder kronor. Byggnation beräknas påbörjas nu i december och ska vara klar våren 2025.

Läs även: Skanska brädar NCC i miljardupphandling

Dessutom ska Skanska bygga ut Christus Santa Rosa Hospital-Westover Hills Hospital i San Antonio, Texas, för närmare 1 miljard kronor. Byggnationen planeras påbörjas i januari 2023 och beräknas vara färdigställd i februari 2025.

Västerut har Skanska även tecknat kontrakt kontrakt med Riverside County Transportation Commission för att förbättra en trafikplats i Corona, Kalifornien, USA. Kontraktet är cirka 1,2 miljarder kronor.

Läs även: Anders Danielsson om Skanskas ledningsförändringar: "Då är ledarskapet avgörande"

Trafikplatsen State Route 71/91 Interchange fungerar som en inkörsport för biltrafik till södra Kalifornien. Skanska förbättrar trafikplatsen genom att bygga en ny påfart och anpassa en befintlig påfart. Projektet syftar till att förbättra trafiksäkerheten och trafikflöden, utöka tillgänglighet till andra trafikslag och minska klimatpåverkan.

Som tidigare rapporterats har Skanska den 27 december också avtalat med infrastrukturkonglomeratet AECOM för renovering av Norfolk Naval Shipyard i Portsmouth, Virginia, USA – en affär värd motsvarande 570 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev