Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Akademiska hus i roddtävling

Publicerad: 16 maj 2008, 11:43

Tolv lag med studenter från Linköpings universitet och Örebro universitet står nu tävlingsberedda inför premiären av Akademiska Rodden på Stångån i Linköping i morgon. Arrangör är Akademiska Hus.


I går kväll hölls första träningspasset för lagen nere på Stångån.

– Har man aldrig suttit i en riktig tävlingsbåt förut, kan det vara bra att testa tekniken innan tävlingsdagen, säger  Malin Ingesson på Akademiska Hus. På plats finns även Johan Flodin, OS-roddare i Atlanta 1996, som ska hjälpa lagen att komma i rätt tävlingsform.

Akademiska Rodden går av stapeln i morgorn den 17 maj, klockan elva och fyra. Då tävlar studenter från Linköpings universitet och Örebro universitet om vilket lag som går vidare till riksfinalen i Malmö den 20 september. Tävlingsområdet sträcker sig från Tullbron in mot Drömmarnas båge. I anslutning till tävlingen finns landroddmaskiner, trampbåtar och andra prova-på-aktiviteter för besökare i alla åldrar.

Akademiska Rodden är Sveriges största roddtävling och arrangeras för elfte året i rad av Akademiska Hus. Förra året tävlade ca 200 lag i deltävlingar runtom i landet. I år är det premiär för Linköpings universitet och Örebro universitet i tävlingen.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.