Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tävling

Akademiska Hus vann pris för Bästa årsredovisning

Publicerad: 13 Maj 2009, 12:19

Priset för Bästa redovisning i fastighetsbranschen gick i år till Akademiska Hus.


Juryn föll för ”en ambitiös och intresseväckande årsredovisning med de bästa beskrivningarna av fastighetsvärde och finansiering”.
Övriga nominerade var Vasakronan och Framtiden.
Priset delas ut av Tidningen Fastighetsvärlden i samarbete med Öhrlings PwC och Handelsbanken Capital Markets.

Priset delas ut till ”det fastighetsbolag som står för den bästa och mest informativa årsredovisningen, och som uppfyller de krav som ställs på de regelstyrda delarna av en årsredovisning och har tydliga beskrivningar av tillämpade redovisningsprinciper”.

Det är elfte gången som priset delas ut och första gången Akademiska Hus vinner. Det är också första året som bolaget gjort sin årsredovisning enligt en ny strategi, där man valt att ta fram två olika redovisningar utifrån olika intressenters olika behov av information.

En enklare årsöversikt vänder sig till kunder och medarbetare och fokuserar på verksamhetsnära frågor, samtidigt som Årsredovisningen fått ta ut svängarna och ytterligare fördjupa den ekonomiska informationen för de allra mest intresserade. Beslutet grundar sig i en intressentdialog där olika målgruppers behov benades ut.

– Den här uppdelningen har gjort att vi sluppit kompromissa och förenkla och istället kunna satsa på att skapa en årsredovisning som verkligen går på djupet och som motsvarar de allra mest intresserades behov, säger Mikael Lundström, vd och koncernchef för Akademiska Hus.

Juryn fastnade också för ”den uppenbara viljan att ge bra information”.

– Det är en motivering vi är extra stolta över, säger Mikael Lundström. Ett av våra fokus framöver är att öka dialogen med våra intressenter och genom det våra möjligheter att möta deras behov. Priset visar att vi är på rätt väg.


Juryns motivering i sin helhet:
”Utifrån sitt speciella fastighetsinnehav och en uppenbar vilja att ge bra information, har företaget presenterat en ambitiös och intresseväckande årsredovisning med de bästa beskrivningarna av fastighetsvärde och finansiering.”

Till Akademiska Hus årsredovisning 2008 på webben: http://www.akademiskahus.se/index.php?id=465

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.