Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Åkroken i Sundsvall bästa campus i Europa

Publicerad: 24 oktober 2008, 10:14

Av totalt 250 bidrag i tio olika kategorier har den internationella juryn i arkitekturtävlingen Prix Rotthier 2008 utsett ett svenskt campusområde som vinnare av bästa stadsdel och campusområde. Campus Åkroken i Sundsvall besegrade bland annat Plaza Puerta de Europa i Spanien och New Medina i Tunisien.


Arkitekturtävlingen Prix Rotthier arrangeras av stiftelserna Fondation pour l´Árchitecture och A Vision of Europé som verkar för hållbar stadsbyggnad i europeisk tradition. Bland övriga vinnare i årets tävling finns Palermo i Italien och Irun i Spanien som vann för bästa stadskärna respektive bästa torg. Totalt finns tio olika klasser i tävlingen.

Det är fjärde gången som Campus Åkrokens arkitektur prisbelönas. Senast var 2005 då området vann det internationellt största stadsbyggnadspriset Charter Awards. På plats i Bryssel för att ta emot Prix Rotthier var representanter från Akademiska Hus tillsammans med representanter för Mittuniversitetet och ansvariga arkitekter vid Arken Arkitekter.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.