Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Andreas Skälegård vinnare av teknikpris

Publicerad: 22 maj 2008, 09:46

Andreas Skälegård, Umeå, SWECO Theorells, vann Svensk Teknik och Designs pris. Priset delades ut på STD-dagen häromdagen I Stockholm. Arrangör av priset är Svensk Teknik och Design inom Almega. Priset delas ut årligen ut för attskapa uppmärksamhet och premiera unga konsulter inom arkitekt-, teknik- ochindustrikonsultområdet i deras arbete. Priset består av ett konstverk och en studieresa för enperson till FIDIC:s internationella konsultkonferens, som 2008 går av stapeln i september iQuebec.


Andreas Skälegård, Umeå, SWECO Theorells, vann Svensk Teknik och Designs pris. Priset delades ut på STD-dagen häromdagen I Stockholm. Arrangör av priset är Svensk Teknik och Design inom Almega. Priset delas ut årligen ut för att skapa uppmärksamhet och premiera unga konsulter inom arkitekt-, teknik- och industrikonsultområdet i deras arbete. Priset består av ett konstverk och en studieresa för en
person till FIDIC:s internationella konsultkonferens, som 2008 går av stapeln i september i Quebec.

Andreas Skälegård, högskoleingenjör, fick priset för sitt nytänkande när det gäller energieffektiviseringar i byggnader, och för sin förmåga att skapa intresse för energifrågor hos allmänheten, i synnerhet skolelever.

Kriterierna för de tävlande är att de ska vara födda 1972 eller senare, och de har blivit nominerade av någon annan än de själva. De nominerade har även uppfyllt ett av följande kriterier:

- den nominerade har utfört ett utmärkt arbete som förändrat människors liv till det bättre,
- den nominerade har höjt statusen på något av yrkena inom STD,
- den nominerade har lyckats utföra ett projekt med en riktig WOW!-faktor.

Juryn består av Lena Wästfelt, chef Svensk Teknik och Design, Bent Johannesson, Ramböll Sverige, styrelseledamot i Svensk Teknik och Design, Linda Marend, arkitekt och affärsområdeschef WSP Arkitekter, Åsa Bergman, vd SWECO Projektledning, Per Magnusson, vd ÅF Division Engineering, Per Hindersson, redaktionschef Byggindustrin, Gunvor Frykholm, bitr Näringslivschef Svenska Dagbladet, samt Karolina Boholm, vinnare av 2007 års STD-pris.

Fakta
STD Svensk Teknik och Design är bransch- och arbetsgivarorganisationen för arkitekt-, teknikkonsult- och industrikonsultföretag. Verksamheten inriktas på företagens kärnfrågor -synlighet, affärsavtal, löne- och anställningsvillkor samt kompetensutveckling och förnyelse. Svensk Teknik och Design har drygt 700 medlemsföretag med cirka 23 000 anställda. STD ingår i Almega, som representerar ett 60-tal branscher och i tjänstesektorn är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv.

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har cirka 8 900 medlemsföretag med sammanlagt 400 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.