Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Angelica tävlar i Yrkes-SM

Publicerad: 25 april 2018, 08:43

Angelica Petersson under distriktsmästerskapet i Älmhult som hon vann.

Foto: Privat

Idag börjar Yrkes-SM i Uppsala. En av de tävlande är Angelica Petersson som tävlar mot andra murare.


– Jag måste vara väldigt noga och ta det lugnt och inte bli stressad över att det är mycket människor där. Samtidigt som jag har som mål att inte stressa så får jag heller inte ta det för lugnt för det är ju en hel del som ska hinnas med, säger Angelica Petersson och beskriver sin taktik.

Angelica Petersson går sista året på bygg- och anläggningsprogrammet på Lars Kaggskolan i Kalmar. Efter examen i sommar har hon redan fått anställning på Kalmarsunds Mur och Fasad, företaget där hon redan har gjort praktik. Men innan dess är det alltså dags för Yrkes-SM.

– Min lärare ringde mig när jag var på praktik och sade att jag är anmäld till en skoltävling. Jag åkte till skolan och tränade två dagar och redan veckan efter var det distriktsmästerskap i Älmhult där jag vann murarklassen.

Så särskilt nervös inför SM är hon inte. Träning och tävling inom ridsporten kommer att vara till god hjälp, tror Angelica Petersson. Hon har redan tävlat upp till nationell nivå i hoppning och ska börja tävla i fälttävlan.

– Jag vet vad som gäller när det kommer till att hålla nerverna i styr i tävlingssammanhang. Det gäller att bara fokusera på det och försöka vara i sin egen bubbla, säger hon.

En hel del av tävlingsmomentet är känt innan och Angelica Petersson har övat extra på fasadmurning.

– Vi fick en ritning för två veckor sedan så jag har hunnit mura upp det i förväg. Det ska vara ett litet hus med två fönster och en pelare i mitten. Sedan kan ritningen ändras upp till trettio procent i själva tävlingen, säger hon.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.