fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

”Årets Bygge blev en fjäder i hatten”

Publicerad: 9 oktober 2019, 08:54

Lyckliga vinnare av Årets Bygge. Lotte Søborg, ansvarig arkitekt för Biomedicum på arkitektkontoret C.F.Møller, Anders Barosen, projektchef Skanska och Tommy Stjernfeldt, projektledare på Akademiska Hus.

Nu är det mindre än en vecka kvar för den som vill anmäla sitt projekt till Årets Bygge 2020. En som är väldigt nöjd med förra årets tävling är vinnaren Lotte Søborg, arkitekt på C.F. Møller.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeBiomedicumÅrets Bygge 2019Byggindustrin


Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda tävling och arrangeras årligen av tidningen Byggindustrin. Den lyfter fram exempel på de bäst genomförda projekten som branschen presterar. Förra årets vinnare blev den avancerade forskningsanläggningen Biomedicum i Solna. Lotte Søborg, var ansvarig arkitekt för projektet på arkitektkontoret C.F.Møller:

– Det blev en fjäder i hatten. Nu kan jag skryta och vara lite kaxig. Priset fokuserar ju inte främst på arkitektur, så gratulationerna kom nog främst från andra aktörer, till exempel byggherrar i branschen, säger hon.

Det som var unikt i detta projekt var enligt Lotte Søborg det goda samarbetet, något som var en av parametrarna som även juryn fäste sig vid.

– Entreprenören Skanska och byggherren Akademiska Hus gjorde ett mycket bra jobb för att skapa förutsättningar för ett väldigt gott samarbetsklimat. Alla drog åt samma håll och så är det inte alltid i vår bransch där vi ofta hamnar i konflikt och diskussion.

Anmäl ditt projekt senast 15 oktober 2019

Segraren utses av en expertjury som i sin bedömning gör en sammanvägning av hur väl projekten uppfyller fem huvudkriterier. Kritierna innefattar Samverkan, Teknik/Innovationer, Tid/Kvalitet/Budget, Hållbarhet och Säkerhet.

Jobbar du själv i ett projekt du är stolt över eller känner till något projekt som lyckats särskilt väl? Passa i så fall på att anmäla det till tävlingen senast den 15 oktober. Men observera att du endast kan anmäla projekt som färdigställts under 2019.

Här anmäler du till Årets Bygge 2020:

https://byggindustrin.se/arets-bygge-2020

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev