Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tävling

Årets byggnadsvårdare utsedda

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV MARIANNE SILÉN

Svenska byggnadsvårdsföreningen korade häromdagen Årets byggnadsvårdare vid en högtidlig ceremoni på Jamtli i Östersund. Utdelningen skedde i samband med föreningens vårresa och årsmöte 27-29 maj.
- Vi i Svenska byggnadsvårdsföreningen har följt händelseutvecklingen kring Lagerhuset i Eslöv i många år och sett vilket imponerande opinionsarbete Lagerhusets vänner har uträttat, säger ordförande Maria Jansén. De har lyckats engagera människor i hela landet i frågan och bidragit till att husets nationella värde har uppmärksammats. Utan deras insatser hade huset förmodligen rivits för flera år sedan.
Juryns motivering lyder:
- Utmärkelsen Årets byggnadsvårdare 2005 tilldelas Lagerhusets Vänner för många års uthållig och väl organiserad kamp för att rädda en del av vårt nationella kulturarv, Lagerhuset i Eslöv. Insatserna har visserligen inte lett till att Lagerhuset bevaras i oförvanskat skick, men föreningens arbete framstår ändå som ett föredöme för andra lokala aktionsgrupper som arbetar med bevarandefrågor.
Föreningen delar för andra gången ut utmärkelsen  Årets byggnadsvårdare  och vill genom den uppmärksamma allmänhetens intresse för byggnadsvårdsfrågor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.