Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tävling

Betong med järn fick ljuset att flöda

Publicerad: 24 Oktober 2013, 22:00

Klinikens glasfasad innehåller ett färgspel i olika nyanser och solskydd av vinklade glaslameller.

Foto: Martin Olson

Ett av målen med den nya strålkliniken i Lund var att byggnaden och den inre miljön skulle fungera så ångestbefriande och trivsamt som möjligt. En effekt av detta blev att strålbunkrarna – i motsats till det normala – placerades ovan mark i en ljus och färgsatt omgivning. Nu nomineras projektet till Årets Bygge 2014.


Ämnen i artikeln:

Årets bygge 2014

Byggtekniskt ställde ambitionerna för den inre miljön tuffa krav, men huvudaktörerna NCC, White och Regionservice Skåne lyckades ratta problemen via partneringsamverkan.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med alla våra digitala artiklar samt vår omvärldsbevakning för 2995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Årets bygge 2014

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.