Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

ByggOpus-pris till KTH och Malmö Högskola

Publicerad: 30 maj 2008, 07:41

-Jag svävar som på moln. Det är helt otroligt att jag vann!Det sa Maya Mohamed sedan hon vunnit 10 poäng klassen i Byggindustrins tävling om bästa examensarbete, ByggOpus. Hennes examensarbete handlar om tillgänglighet i det offentliga rummet och är en praktisk handledning för bostadsföretag när nya områden ska planeras och befintliga rustas upp.


Maya Mohammed har gjort sitt examensarbete vid Malmö Högskola och arbetar i dag på A-konsult med just tillgänglighet.

I klassen 20 poäng vann Rui Afonso Tavares vid KTH. Hans examensarbete handlar om de vibrationer som uppstår när höghastighetståg passerar över en järnvägsbro. Konstruktörer glömmer vanligtvis detta vid dimensionering av broar. Arbetet heter Influence of the Vertical Support Stiffness on the Dynamic Behavior of High-Speed Railway Bridges. Han kunde själv inte ta emot priset eftersom har arbetar I Portugal. Det blev i stället hans handledare Mahir Ülker, KTH, som fick agera stand in.

Den sex man starka juryn utsåg även ett hedersomnämnande. Det gick till Viktor Karlsson och Tommy Wadefur, båda vid Växjö Universitet, för examensarbetet Utvärdering av styvhetsegenskaper hos ett nyutvecklat träbjälklag av limmade sidobräder.

-Vi hade ingen aning om att vi var nominerade till ByggOpus. Det fick vi veta först för en tid sedan. Desto roligare är det att vi fick ett hedersomnämnande, säger Viktor Karlsson, som arbetar som projektledare på Zabra Uterum, och Tommy Wadefur som har liknande befattning fast på Tyréns Temaplan.

Det var glada ungdomar som på Samhällsbyggardagen mottog diplom, blommor och verktygsväskor fyllda med handverktyg för sina fina insatser.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.