Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Byggpris till träprofessor

Publicerad: 2 mars 2009, 08:53

Professor Lars Stehn vid Luleå tekniska universitet får Stora Byggpriset 2008 för stark tillväxt och framtidstro i det industriella träbyggandet både regionalt och nationellt. Priset delas ut av Norrbottens byggmästareförening.


Lars Stehn är professor vid institutionen för Samhällsbyggnad på Luleå tekniska universitet.

I motiveringen till priset heter det bland annat att "han i nära samarbete med byggindustrin, framgångsrikt utvecklat det industriella träbyggandet". Det har lett till att byggindustrin fått ett genombrott både tekniskt och ekonomiskt med möjlighet att bygga höga flerbostadshus i trä.

Lars Stehn är glad.

– Jag är oerhört stolt över det här priset. Jag är förstås glad att få beröm av mina kollegor inom akademin, men när industrin som jag samarbetar med visar uppskattning på det här sättet då är det stort, säger Lars Stehn i ett pressmedelande.

Priset, som delas ut för femtonde året i rad, är på 75 000 kronor samt en statyett som symboliserar skapande, tillväxt och byggandets utveckling i Norrbotten.

Tidigare pristagare är bland andra Carl Ameln tidigare VD i LKAB, Yngve Bergqvist Icehotel i Jukkasjärvi, Thomas Brännström Ericsson Erisoft och Luleås kommunalråd Karl Petersén.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.