måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Byggprojekt i Stockholm prisas på klimatmötet

Publicerad: 4 december 2015, 10:10

Bild 1/2  Visionsbild av Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden. Foto: Adept Mandaworks Vandarena

Stockholm och Norra Djurgårdsstaden vinner priset för bästa stadsutvecklingsprojekt i tävlingen C40 Cities Awards. Priset delas ut på FN:s klimatkonferens i Paris.

Ämnen i artikeln:

Norra DjurgårdsstadenklimatpåverkanStockholm

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Bakom tävlingen C40 Cities Awards står nätverket Cities Climate Leadershop Group, som är en sammanslutning av städer runt om i Världen. Priserna ska lyfta fram goda exempel på hur städer arbetar för att minska sin klimatpåverkan.

Totalt delas priser i tio kategorier ut. Norra Djurgårdsstaden vinner kategorin hållbara städer. Nominerade i den kategorin var även stadsutvecklingsprojekt i Sydafrikanska Johannesburg och Wuhan i Kina.

Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad, fick ta emot priset.

– Priset är ett kvitto på att Stockholm ligger i framkant i arbetet för en hållbar utveckling. Världens städer står idag för cirka 70 procent av alla klimatutsläpp, samtidigt är det städerna som allt mer står för de mest innovativa och progressiva lösningarna på framtidens stora klimatutmaningar. Stockholm har som mål att vara en fossilbränslefri stad till år 2040 och Norra Djurgårdsstaden och de smarta lösningar som finns i stadsdelen är en viktig pusselbit i det arbetet, säger hon i en kommentar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev