Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tävling

Danskar ritar svenskt äldreboende

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Det danska arkitektföretaget Gjörtz Pank & Partnere från Århus vann arkitekttävlingen Flottiljen - framtidens boende för äldre i Järfälla.


Prisutdelningen hölls häromveckan på Plantagen i Barkarby Handelsplats, som är granne med tävlingsområdet. Prisutdelare var äldre- och folkhälsominister Maria Larsson som tillsammans med kommunalrådet Eva Lennström förrättade prisutdelningen.
Det var en enig jury som utsåg förslaget Blomsterängen. Förstapriset är på 400 000 kronor. Representanter från arkitektbyrån var Niels Haugård, Hans-Jörn Borgen Paulsen och Fiona Rubens Hansen.
Juryns motivering lyder bland annat:
- Förslaget visar en elegant formad helhet, med ett centralt och aktivt parkstråk kantat av atriumhus, tvärställda radhus och öppna kvartersblock på tre - fem våningar, grundad på en insiktsfull analys av platsen och intentionerna för projektet.
Resten av prissumman 700 000 kronor fördelades på ett andra pris om 150 000 kronor samt tre hedersomnämnande med belöning på 50 000 kronor.
Vidare information finns på Sveriges Arkitekters webbplats www.arkitekt.se

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.