Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Delad åttonde plats i måleri

Publicerad: 9 september 2009, 15:25

Sveriges representant, 20-årige Johan Hellström-Reineke från Östersund, kom på delad åttonde plats i Måleri-VM i Calgary. 20-åringen fick toppomdömen på sina tapeter och snickerier, men den tidsförlust han drog på sig den andra dagen – när han var tvungen att börja om med tävlingens viktigaste moment, bildöverföringen – blev allt för svår att ta igen.


Tävlingen går till historien som den jämn och hård. Guldet och titeln ”världens bästa unga målare” fick delades till slut mellan Schweiz representant Andreas Marbacher och Storbritanniens Mark Nevin. Även bronset gick till Europa och Frankrikes Ludovic Durel.

Nu ska det svenska måleriteamet utvärdera poängresultaten och se vad som kan förbättras inför kommande tävlingar. De anser sig behöva jobba på är noggrannheten i mätningar och beräkningar. När Sverige började tävla i måleri låg de efter i kvalitén på snickerierna, medan vi nu är bland de bästa på det momentet! Tapetsering är fortfarande en svensk paradgren, men bland annat Storbritannien knappar in – åtminstone avseende produktionseffektivitet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.