Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Dubbel vinst i Sabos tävling om renovering

Publicerad: 15 mars 2017, 10:05

Bild 1/3  Hyltebostäder får första pris för sin ombyggnad av fastigheten på Storgatan 4 i Hyltebruk.

Foto: Hyltebostäder

Sabos utmärkelse Årets Bästa Renoveringsprojekt har två vinnare i år – Botkyrkabyggen och Hyltebostäder. Familjebostäder i Göteborg får ett hedersomnämnande.


Syftet med priset är att lyfta fram lyckade renoveringsprojekt som kan inspirera andra bolag samt sprida kunskap om goda arbetsmetoder och tekniska lösningar.

Hyltebostäder får första pris för sin ombyggnad av fastigheten på Storgatan 4 i Hyltebruk. Fastigheten byggdes 1958 och består efter renoveringen av 20 stycken så kallade 55-pluslägenheter samt fyra lokaler. Renoveringen har gjorts med hänsyn till originalinredningen, bland annat har vardagsrumsgolvens fiskbensparkett bevarats. Samtidigt har bostäderna fått modern standard med till exempel hissar i trapphusen och från- och tilluftsventilation i alla rum.

Botkyrkabyggen, som delar första pris med Hyltebostäder, prisas för konceptet Fittja People’s Palace som togs fram av NCC och arkitektbyrån Spridd. Konceptet användes vid renoveringen av Krögarvägen 2 i Fittja, och tanken är att det ska kunna användas för renovering av andra fastigheter byggda under miljonprogrammet som har liknande förutsättningar. Krögarvägen 2 är även nominerad till Årets Bygge 2017.

Webbtv: Renoveringen av Krögarvägen 2.

Hederspriset går till Familjebostäder i Göteborg och deras förnyelseprojekt Långängen.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.