Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Ekostaden Augustenborg får pris i Shanghai

Publicerad: 25 augusti 2010, 13:59

MKB Fastighets och Malmö stad får priset World Habitat Award för sitt gemensamma arbete med Ekostaden Augustenborg.


I september visas ekostaden upp på världsutställningen i Shanghai, där även MKB tar emot priset vid FN-organet UN-HABITAT:s årliga World Habitat Day den 4 oktober, som i år, under pågående världsutställning. Även bokalerna i Rosengård kommer att visas upp.

Augustenborg har under drygt tio år omvandlats till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart bostadsområde.

– Det är en stor ära att vårt område Ekostaden Augustenborg har tilldelats priset och vi är oerhört stolta. Ekostaden Augustenborg är känt världen över bland dem som arbetar med hållbar stadsutveckling. Vi har besökare från när och fjärran som årligen besöker området för att låta sig inspireras och ta del av kunskap och erfarenheter, säger Mats O Nilsson, fastighetschef hos MKB, i ett pressmeddelande.

Fakta Ekostaden Augustenborg
Från nedslitet område till inspirerande ekostadsdel. Stadsdelen Augustenborg från slutet av 1940-talet har genomgått en uppmärksammad förvandling. Ekostadsprojektet startade 1998 med bidrag från Lokala investeringsprogrammet för ekologisk omställning. Ett av huvudmålen med projektet var att involvera de boende så mycket som möjligt i skapandet av en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar stadsdel. Projektet Ekostaden har utvecklats i samverkan mellan MKB Fastighets AB, Malmö stad och de boende i området. Augustenborg lockar numera besökare från hela världen som vill ta del av erfarenheterna från Ekostadsprojektet och lärdomarna används när andra bostadsområden ska göras mer hållbara. (Källa MKB)

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.