Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Emporia har rest sig ur den skånska myllan

Publicerad: 4 oktober 2012, 22:00

Wingårdh arkitektkontor har ritat Emporia. Entréerna är fantasieggande med sina organiska former. De består bland annat av 500 bärnstensfärgade glasskivor.

Foto: Martin Olson

Om ett par veckor öppnar ett av Sveriges största köpcenter – Emporia i Hyllie. Gestaltningen är iögonfallande med komplexa entréer och ett porlande trädgårdstak. En förutsättning för att allt skulle fungera har varit en intim samverkan mellan nyckelleverantörer, projektörer och byggherre. Emporia nomineras till Årets bygge 2013.


Ämnen i artikeln:

Årets bygge 2013

Först var det en åker med ett vattentorn. Sedan en åker med ett vattentorn och en hockeyarena. Sedan kom City­tunneln och nu växer Malmös nya stadsdel, Hyllie, allt snabbare och

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Årets bygge 2013

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.