Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Erik Almgren prisad som bästa ledare

Publicerad: 27 april 2010, 09:02

Årets unga ledare Erik Almgren har tilldelats utmärkelsen Guldhuset av Centrum för Management inom Byggsektorn (CMB) på Chalmers.


Erik Almgren, 32 år, och chef för verksamheten i södra Sverige på Bengt Dahlgren Brand & Risk AB, har tilldelats utmärkelsen Guldhuset. Utmärkelsen riktar sig till framgångsrika ledare inom bygg- och fastighetssektorn och delades ut under Centrum för Management inom Byggsektorns (CMB) årliga ledarskapsdag.

CMB:s utmärkelse för framgångsrika ledare, Guldhuset, delas ut i samarbete med bland annat Byggherrarna, Fastighetsägarna, Svensk Teknik och Design och Sveriges Byggindustrier. Priset syftar till att stimulera utvecklingen av ledare genom att uppmärksamma och synliggöra goda föredömen.

– Utmärkande för en bra ledare är att kunna få enskilda och grupper att prestera mycket på ett ansvarsfullt sätt, hållbart och långsiktigt. Jag tycker också att en ledare ska ha förmågan att se den stora bilden i sammanhanget och kunna styra mot uppsatta mål. I min värld är även en ledare en person med stor drivkraft, som kan leverera resultat, ekonomiskt och tekniskt, och leverera utveckling av företaget man befinner sig i, säger Erik Almgren

Erik är uppvuxen i Bredared utanför Borås men numera bosatt i Malmö. Han har sedan 2002 civilingenjörsexamen och brandingenjörsexamen från Lund Tekniska Högskola. 2006 blev Erik teknikutvecklingsansvarig för brand- och riskverksamheten inom Bengt Dahlgren. 2007 bildades ett nytt dotterbolag inom koncernen, Bengt Dahlgren Brand & Risk AB, där Erik blev ansvarig för verksamheten i södra Sverige. Från 2009 är Erik också en av delägarna i koncernen Bengt Dahlgren.


Juryns motivering:
"Erik Almgren är en mycket ambitiös och entusiastisk ledare som med framgång kombinerar hög teknisk kompetens med ett affärsmässigt tänkande. Med ett brinnande engagemang lyssnar, uppmuntrar och stöder han sina medarbetare att söka nya idéer och innovativa lösningar. Eriks sällsynt goda förmåga att förstå och se kundernas behov har i hög grad bidragit till att sätta Bengt Dahlgren Brand & Risk på kartan”.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.