Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

"För att åstadkomma förändring behöver vi fler nytänkare"

Publicerad: 29 januari 2020, 09:29

Kicki Björklund, vd för Bostadsbolaget och ordförande för juryn till CMB.

CMB, Centre for management of the built environment, kopplat till Chalmers i Göteborg, delar varje år ut priset Guldhuset till unga ledare inom samhällsbyggnad. Kicki Björklund, vd för Bostadsbolaget och ordförande för juryn till CMB, berättar hur det går med årets nomineringar.


Ämnen i artikeln:

Guldhuset

Hur går jakten på kandidater till priset?

– Det borde finnas många fler, är min känsla. I samhällsbyggnadsbranschen pratar vi mycket om innovation, men för att åstadkomma förändring behöver vi få in fler nytänkare.

Hur ska jag bära mig åt om jag vill nominera till priset?

– Du kan nominera fram till den 23 februari via hemsidan guldhuset-cmb.se. Har du någon i din omgivning som passar in i kriterierna, så nominera! Avstå inte för att du tänker att personen inte kommer att vinna i slutändan. Det är en fjäder i hatten att lyftas fram som en värdig kandidat.

Du är själv chef. Vad är ditt råd till andra i ditt skrå när det gäller att lyfta fram unga talanger?

– Se till att ge unga blivande ledare chansen. När du rekryterar borde du titta på samma kriterier som Guldhuset-juryn gör, som förmågan att nå uppsatta mål, bidra till värdeskapande och bygga relationer. Och varje HR-avdelning borde tipsa företagets ledningsgrupp om vem i organisationen som kan nomineras till Guldhuset i år.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Guldhuset

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News