Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Formex Formidable i ny förpackning

Publicerad: 29 maj 2008, 07:52

Formex designpris Formidable får ny utformning till hösten. Nytt blir att endast en vinnare utses istället för flera i olika kategorier som tidigare. Vinnaren får dessutom ett marknadsföringsbidrag med ett värde av 100 000 kronor.


Alla nominerade produkter kommer att presenteras i en utställning i B-hallen på Formex Stockholm på Stockholmsmässan. För första gången får också allmänheten möjlighet att se utställningen då den efter mässan flyttar ut på stan i början av september och visas på Trendgruppens nyöppnade Designgalleri, Odengatan 21 I Stockholm.

Formidable-priset instiftades av Formex 1994 för att inspirera och premiera god form och design. Innovativ, kreativ och säljbar är tre kriterier föremålen måste uppfylla.

- Efter 15 år är det dags för en uppdatering. Genom att ha en vinnare istället för flera får Formidable en större tydlighet och själva priset, som bland annat består av utställningsyta, teknik och annonser, hjälper verkligen vinnaren att synas, säger Maria Strandberg, projektledare, Formex Stockholm.

Årets jury består av Dan Gordan, redaktör på Sköna Hem, Synnöve Mork, inredningsstylist, Åsa Jungnelius, formgivare, Stefan Nilsson, trendanalytiker på Trendgruppen och en representant från Formex projektgrupp.

Nästa Formex Stockholm arrangeras 28-31 augusti 2008 på Stockholmsmässan.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.