Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Fyra nominerade granittungt pris

Publicerad: 24 september 2018, 12:06

Renoveringen av Nationalmuseum är nominerad till Stenpriset 2018.

Fyra finalister har nominerats till Stenpriset 2018.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

De nominerade är renoveringen av Nationalmuseum, renoveringen av Gustav Vasa Kyrka, Lunds nya tingsrätt och The Steam Hotel. majoriteten har varit, eller är nominerade till Årets Bygge.

Priset delas ut av Sveriges Stenindustriförbund och de i de projekt som blir nominerade ska ”natursten använts på ett estetiskt, hållbart och nyskapande sätt”.

– De representerar både stora restaureringsprojekt där stenen är en bärare av historien och nya projekt där stenen markerar historisk tillhörighet, säger Kai Marklin, ordförande i Sveriges Stenindustriförbund om de nominerade projekten.

Se filmerna om projekten från Årets Bygge-nomineraingarna ovan.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 6.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Arial; color: #333333; -webkit-text-stroke: #333333; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.