Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Här är finalisterna till Nordbyggs Guldmedalj 2016

Här är finalisterna till Nordbyggs Guldmedalj 2016

Nordbyggs Guldmedalj för årets hetaste produktnyhet är ett samarbete mellan Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Den har delats ut varje år sedan 2010. Nu presenterar vi årets finalister.

Publicerad: 1 februari 2017, 15:46

Ämnen i artikeln:

Nordbyggs guldmedalj

Innehåll

Finalister till Nordbyggs Guldmedalj 2016

Byggledningssystem i 3D-format

En mjukvara och en hårdvara som i grunden är en systemkamera kryddat med ett specialdesignat fisheye-objektiv kanske är framtidens byggledningssystem? Lösningen dokumenterar byggobjekt med 720 graders sfäriska bilder och har flera funktioner där betraktaren kan orientera sig som om denne fysiskt var på plats.

Mer information: www.doc360.se 

Sju fläktar i en

Den svensktillverkade fläkten, Klimat K7, har sju olika funktioner i en, vilket gör att den smidigt kan anpassas till bostadens olika ventilationsbehov. Funktionerna justeras med en multifunktionsväljare och fläkten är tystgående och drar endast tre watt.

Mer information: www.klimatfabriken.se 

Lås med dold bygel

Coverlock är ett hänglås med en snillrik konstruktion där bygeln är dold. Det genialiska med låset är att det alltså inte finns någon bygel att klippa, bryta eller såga sönder. Låsets cylinder är dessutom utbytbar och borrskyddad.

Mer information: www.safee.se 

Andningsskydd med självjusterande fläkt

Andningsskyddet TIKI är en svensk uppfinning. Enligt tillverkaren Facecover, är produkten det första fläktassisterande andningsskyddet med en återvinningsbar mask, som dessutom är enkel att byta ut. Masken klarar den högsta skyddsklassen TMP3 och justerar själv flödet av luft, beroende på hur hårt du andas för att konstant ge ett litet övertryck.

Mer information: www.facecover.se 

Hörselkåpa med extra allt

3M Peltor WS Lite Com är 3M:s mest flerfunktionella hörselkåpa. Kåpan lever upp till byggarnas allra viktigaste krav, som att stänga ute bullret och samtidigt smidigt kommunicera med kollegerna. Men det går även bland flera andra funktioner att strömma musik och radio över nätet, och kommunicera via kommunikationsradio.

Mer information: http://korta.nu/IZa

Armerarens bäste vän

Den patenterade najmaskinen Max RB398 najar armeringsjärn på mindre än en sekund, tre gånger snabbare än manuell najning. Maskinen har kapacitet att utföra upp till 2600 najningar på en laddning och minskar förslitningsskador i samband med najarbeten. 

Mer information: www.ergofast.se 

Ankarmassa med rätt miljökänsla

50 - 85 procent av Fischers ankarmassa Fis Green 300 T innehåller förnyelsebar bioråvara i stället för petroleum. Det betyder att ankarmassan går samma gröna väg som företagets miljöpluggar. Ankarmassan har, enligt Fischer, mycket bra utdragsvärden och kan användas till de flesta typer av applikationer.

Mer information: www.fischersverige.se 

Kapmaskin i 4-takt

Det finns en rad fördelar att använda en kapmaskin med en fyrtaktsmotor: Låga utsläpp och låg bränsleförbrukning, men även minskade bullernivåer. Maskinen, med det minst sagt svårtolkade namnet EK7651H, har dessutom låga vibrationer och en automatisk dekompressionsventil, som ger mer kraft vid start av motorn.

Mer information: www.makita.se

Lysande varselsele

Varselsele som lyser upp den egna arbetsytan samtidigt som den gör användaren synlig för sin omgivning. Den svenska uppfinningen 4light Worker är LED-bestyckad, batteridriven och vattenavvisande. En viktig skillnad mot reflexvästar som kräver motljus är att en varselsele syns bra i alla ljusförhållanden. 

Mer information: www.4light.se 

Vägdoktorn ställer diagnos

Roadscanners Road Doctor Survey Van är en undersökningsbil som används för att kontrollera vägbanor och underlag samt ställa problemdiagnoser. Bilen är till bredden packad med teknisk utrustning som laserscanner, georadar, värmekamera, 3D-accelerometer och digital videokamera.

Mer information: www.roadscanners.com 

 

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.