Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Hon är Årets Samhällsbyggare 2016

Publicerad: 13 oktober 2016, 08:25

Monica von Schmalensee, vd på White Arkitekter, har tilldelats utmärkelsen Årets Samhällsbyggare av nätverket Samhällsbyggarna.


Ämnen i artikeln:

Årets Samhällsbyggare

Utmärkelsen har delats ut sedan 2013 till en person verksam inom samhällsbyggandet.

Enligt juryns motivering har ”Monica har genom sitt starka engagemang i arkitektur, stadsutveckling och hållbarhet, bidragit till att skapa nya lösningar för att bygga vackra, täta och hållbara städer.”

– Utmärkelsen betyder väldigt mycket för mig och jag är extra glad att det har gått till en arkitekt. Vår roll som arkitekter och stadsbyggare handlar om att tänka långsiktigt och hållbart om vi ska kunna bygga framtid. Kvalitet framför kvantitet. White arkitekter är en viktig del i priset eftersom alla medarbetare bidrar med kompetens och kunnande om hållbara lösningar, säger Monica von Schmalensee i ett pressmeddelande.

Priset delades ut den 12 oktober vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna. Priset är, förutom den hedervärda titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.

Juryn 2016 har bestått av:

Biljana Pehrsson, vd Kungsleden,
Lise Langseth seniorkonsult
Erik Selin, vd Balder,
Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket
Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och
Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Årets Samhällsbyggare

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.