Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Ingelsta Shopping blev Årets köpcentrum

Publicerad: 15 mars 2010, 08:53

Ingelsta Shopping i Norrköping, byggt av Skanska, vann kategorin Årets köpcentrum/galleria när 2010 års stora handelspris, Retail Awards, delades ut i Stockholms Stadshus.


Ingelsta Shopping genomgick en ombyggnad under 2008-2009 under ledning av Skanska. Entreprenaden omfattade 22 000 kvadratmeter varav 16 000 kvadratmeter var nyproduktion.

Enligt motiveringen till utnämningen Årets köpcentrum/galleria finns det ”ett nytänkande som genomsyrar hela strukturen i allt från design till en bra balanserad butiksmix. Stora som små hälsas välkomna till den väl upplysta och lättorienterade handelsplatsen av centrets maskot, Inge”. Ett extra plus nämndes också för fokus på miljön i byggprocessen.

Vänster: Ingelsta interiört. Foto Magnus Eriksson, Skanska.


Svensk Handel och Dagens Handel arrangerar Retail Awards för att uppmuntra till nytänkande och kvalitet inom handeln, att öka fokus på handelsföretagen och deras leverantörer samt lyfta fram handeln som en framtidsbransch. Retail Awards är ett årligt återkommande arrangemang, där de främsta aktörerna inom handeln uppmärksammas.

Retail Awards delas ut i 13 kategorier. Vinnarna koras vid den stora Handelsgalan, som också är en viktig mötesplats för hela handelsbranschen. (Skanska Sverige)

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev