Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tävling

Medalj till byggjournalisten Margareta Redlund

Publicerad: 10 December 2010, 09:03

Grattis! Margareta Redlund, tidigare reporter på tidningen Byggindustrin, till utmärkelsen Olle Engkvist-medalj för högklassig journalistik 2010.


– Tack, jag blev jätteglad över utmärkelsen – särskilt över motiveringen. Den gillade jag, säger Margareta Redlund, dagen efter prisutdelningen.

Det var den 1 december, vid Stockholms Byggnadsförenings högtidssammanträde, som Margareta Redlund fick motta sin hedersmedalj för att hon, enligt motiveringen: "med en förening av god journalistik och gedigen fackkunskap givit lättläst och högklassig information om komplicerade tekniska strukturer".

– Jag känner stor glädje och stolthet särskilt över att jag skriver lättläst om tekniska strukturer. Det har alltid varit mitt mål att alla, inte bara tekniker, ska förstå, säger hon.

Margareta Redlund är utbildad ingenjör, men har arbetat som journalist sedan början av 1970-talet, bland annat på tidskriften Byggmästaren, under 1980-talet, på tidskriften Betong, där hon även var chefredaktör tre år i början av 1990-talet, och på tidningen Byggindustrin.

Sedan Margareta Redlund gick i pension från Byggindustrin för drygt tre år sedan har hon färdigställt fyra bokprojekt och hon skriver fortfarande en och annan artikel för tidningen. Margareta Redlund håller även i Byggindustrins tävling ByggOpus, där landets ingenjörs- och högskoleutbildningar med byggprogram bjuds in att tävla om bästa examensarbete.

– Det brukar komma in omkring 25 olika examensarbeten, så det är ett digert jobb att läsa och värdera, säger Margareta Redlund, som nu kan stoltsera med en fin medalj.

Olle Engkvist medalj för högklassig journalistik är en årlig utmärkelse som delats ut sedan 1967 till journalister, skribenter och fotografer som skildrar byggande. I år fick även Olof Hultin, chefredaktör på tidskriften Arkitektur motta medaljen: "för att han på ett förtjänstfullt sätt speglat den nya svenska arkitekturen under tre decennier som redaktör och chefredaktör på tidskriften Arkitektur".

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.