Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Modern tillbyggnad prisas

Publicerad: 15 september 2015, 11:19

Bild 1/2  Urbana hängsel prisas av Malmö stad för sin ”spännande nutida och väl genomförda gestaltning”.

Foto: Bojana Lukac

Malmö stads utmärkelse Årets Stadsbyggnadspris går i år till Urbana hängsel. Det är en tillbyggnad till den gamla hamnförvaltningsbyggnaden som numera är hemvist för World Maritime University.


Ämnen i artikeln:

arkitekterMalmögrönt byggande

Urbana hängsel prisas av Malmö stad för sin ”spännande nutida och väl genomförda gestaltning”. Arkitekterna bakom tillbyggnaden är Kim Utzon Arkitekter i samarbete med Terroir.

Utöver stadsbyggnadspriset uppmärksammar Malmö stad insatser för klimat- och hållbarhet genom Gröna Lansen-priset. Årets Gröna Lans gick till de tolv byggherrar som samarbetat i projektet Fullriggaren i Västra Hamnen: HSB Sundsfastigheter, Haga Gruppen, Bengt Nevsten Fastigheter, White Arkitekter, Parkering Malmö, Stena Fastigheter Malmö, Nevsten Fastighetsaktiebolag, Tornahem, Byggvesta, Bo Trygg, Briggen och Derome.

I år valde Malmö stad dessutom att dela ut ett hedersomnämnande. Det gick till kvarteret Trevnaden, som är ett samarbete mellan MKB, Sofielunds kollektivshus och Kanozi Arkitekter.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.