torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

NCC till final på World Economic Forum

Publicerad: 1 december 2016, 12:47

Jonas Stridh chef digitala affärer NCC Industry, Jyri Salonen, affärsområdeschef NCC Industry, Anders Torell digitaliserings- och affärsutvecklingschef på NCC Industry Foto: Jenny Gaulitz

Loop Rocks, det vill säga NCC:s plattform för smartare hantering av bland annat sten och jord, nomineras till pris i cirkulär ekonomi.

Ämnen i artikeln:

Loop RocksDavosNCCAnders Torell


– Vi är hedrade att World Economic Forum väljer NCC som en av finalisterna för detta prestigefyllda pris. Plattformen som vi har tagit fram är ett bra exempel på hur vi kan ta nya positioner i vårt ekosystem och bidra till en cirkulär ekonomi, säger Jyri Salonen affärsområdeschef för NCC Industry.

Årets Digital Disruptor är ett pris i cirkulär ekonomi som delas ut av World Economic Forum på toppmötet i Davos. NCC tävlar med sin öppna plattform och app vid namn Loop Rocks. Med hjälp av den verkar man för en effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser, mellan företag och privatpersoner.

Det går till på så vis att Loop Rocks matchar NCC:s utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial på byggarbetsplatser. Sedan plattformen lanserades i slutet av juni har NCC hanterat närmare en halv miljon ton sekundärmaterial och anslutit över 100 byggarbetsplatser runt om i Sverige till plattformen.

Även analysföretaget från USA, Gartner Group, har valt ut NCC och Loop Rocks som ett av tre internationella företag som tack vare sitt förhållningssätt till traditionell masshantering bidragit till cirkulär ekonomi, uppger NCC.

– Med Loop Rocks utmanar vi spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering och öppnar samtidigt för andra att ansluta till ekosystemet, säger Anders Torell, chef för Business Transformation och Digitalisering på NCC Industry.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev