Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

NCC tog hem fastighetsutvecklarpris för andra året i rad

Publicerad: 27 september 2009, 07:33

NCC Property Development har utsetts till 2009 års bästa fastighetsutvecklare i Norden av den internationella finanstidskriften Euromoney.


Euromoneys undersökning Real Estate Award 2009 gjordes i våras, för femte året i rad. I en webbaserad enkät röstar tidningens läsare från fastighetsbranschen bland annat fram bästa fastighetsutvecklare, rådgivare, kommersiella banker och investmentbanker samt investerare i 54 länder.

I kategorin bästa fastighetsutvecklare kom NCC Property Development på första plats i Norden, och ytterligare tio förstaplaceringar bland annat bästa fastighetsutvecklaren i Danmark, Finland och Norge.

– Vårt mål är att bli den ledande fastighetsutvecklaren i Norden och vi tar det här som en bekräftelse från marknaden att vi är på rätt väg. En av framgångsfaktorerna är att vi ligger långt framme vad gäller utveckling av gröna fastigheter. Vi är den första utvecklaren i Europa som har blivit GreenBuildingpartner på företagsnivå och har hittills 13 godkända GreenBuildingfastigheter, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Euromoneys undersökning Real Estate Award 2009 gjordes i våras, för femte året i rad. Det är tidningens läsare som har röstat fram vinnarna. I en webbaserad enkät röstas fram bland annat bästa fastighetsutvecklare, rådgivare, kommersiella banker och investmentbanker samt investerare i 54 länder. De fick frågan vilka länder de hade mest kunskap om och utifrån dessa länder fick de nominera de företag som de tyckte var bäst.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.