Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Nordbygg coronaflyttas

Publicerad: 12 mars 2020, 10:39

Nordbygg 2016.

Foto: Elin Bennewitz

Nordbygg kommer inte att hållas som planerat den 21-24 april. På grund av corona-viruset flyttas mässan till september.


Under torsdagskvällen gick Nordbygg ut med information om att mässan kommer att hållas i slutet av september istället för i april.

– Våra utställares och besökares säkerhet är vår högsta prioritet. Vi vill ge mässan bästa förutsättningar att kunna genomföras längre fram och nu arbetar Stockholmsmässan för att flytta hela det gigantiska evenemanget till slutet av september, säger Peter Söderberg, projektchef på Nordbygg, i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan berättade Stockholmsmässan att man beslutat att stänga samtliga stora mässor och evenemang på grund av den ökade spridningen av coronaviruset. Mässan Allt för sjön, som var beräknad att pågå till och med den 15 mars, har avslutats i förtid.

– Den här extraordinära situationen påverkar hela vår bransch likväl som samhället i stort och vi förstår att det väcker mycket frågor. Hur detta kommer påverka våra utställare och arrangörer ber vi att få återkomma med så fort som det är praktiskt möjligt. Vi arbetar nu intensivt för att kunna svara på de frågor som uppstår gällande vår verksamhet, till följd av myndigheternas rekommendation, säger Christian Clemens, vd för Stockholmsmässan, i ett pressmeddelande.

Nu står det alltså klart att Nordbygg påverkas av beslutet.

– Det handlar om över 800 utställare och runt 50 000 besökare, som behöver planeras om. Till det all logistik kring boende, transporter, mat, dryck och utrustning för alla dessa människor. Det är många aktörer som påverkas och vi ska göra vårt yttersta för att skadan ska bli så liten som möjligt, säger Peter Söderberg.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.