Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Nu går startskottet för årets bygghändelse

Publicerad: 26 mars 2019, 09:09

Årets Bygge äger i vanlig ordning rum på Cirkus i Stockholm

Foto: Anders Siljevall

Deltagarna har börjat anlända till Cirkus i Stockholm. I kväll koras vinnaren av Årets Bygge 2019 – samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda tävling. Men först laddar branschen upp med ett högaktuellt seminarieprogram.


Efter en gemensam inledning med fokus på digitaliseringens utmaningar bjuder dagen på tre parallella seminariespår. Besökarna kan välja fritt och fördjupa sig i frågor som automation, säkerhet, klimatförändringar och konjunktur – alltid med fokus på byggbranschens villkor.

– Dagens seminarieprogram är resultatet av en storsatsning. Årets Bygge 2019 ska vara dagen då branschen samlas, reflekterar och utbyter erfarenheter. Seminarieprogrammet är katalysatorn till det samtalet, säger Anders Carlén, chefredaktör tidningen Byggindustrin.

Lotte Søborg, arkitekt, CF Möller

Foto: Anders Siljevall

Lotte Søborg, arkitekt på CF Möller, är uppdragsansvarig för det Årets Bygge-nominerade projektet Biomedicum. Hon ser fram emot dagen och kvällen.

– Det är spännande med en annan infallsvinkel än den rena arkitekturen. Byggprocessen är intressant och viktig även för oss. Vi kan inte fokusera enbart på det estetiska, säger hon.

Henrik Lindley, Morgongåva Logistikpark, och Jerker Lessing, Boklok.

Foto: Anders Siljevall

Henrik Lindley, vd för Morgongåva Logistikpark som är Årets Bygge-nominerade för projektet Apotea Logistikpark. Han besöker dagen för första gången och hoppas på en nulägesexposé av byggbranschen.

– Hur ser det ut idag och hur blir det i framtiden?

Jerker Lessing, FoU-chef på Boklok, kommer att delta i två av dagens paneler.

– Och i övrigt hoppas jag på en spännande och intressant konferens.

Efter seminarieprogrammet tar den traditionsenliga galamiddagen vid. Då samlas branschen för att äta gott, mingla och fira tillsammans. I år delas inte mindre än sex priser ut under kvällen: Byggopus, Håll Nollans arbetsmiljöpris, Jämställdhetsbygget, Nordbyggs Guldmedalj, Årets Leanbyggare, och förstås, Årets Bygge!

Totalt 20 byggprojekt gör upp om den prestigefyllda titeln Årets Bygge 2019.

Läs mer: 20 projekt nominerade till Årets Bygge 2019.

Juryns arbete har pågått i flera månader. De har vridit och vänt på projekten för att hitta det som är absolut bäst sett till bland annat kvalitet, samarbete och ekonomi.

– Alla tjugo projekt är oerhört starka kandidater. Juryns ordförande Mårten Lindström och hans kollegor har haft en fulltecknad vinter, säger Anders Carlén.

Nu börjar nedräkningen till prisutdelningen och kvällens grande finale – men först blir det fest!

Läs mer om kvällens priser

Byggopus.

Håll Nollans arbetsmiljöpris.

Jämställdhetsbygget.

Nordbyggs Guldmedalj.

Årets Leanbyggare.

Årets  Bygge.

Elin Bennewitz och Anders Siljevall

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev