Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Nu ska keramiken få glänsa

Publicerad: 26 februari 2019, 09:04

När tävlingen

I den kommande omgången av Nordbyggs studenttävling "Nya ögon på" har turen kommit till byggkeramik. Tävlingsuppgiften är att konstruera ett kafé i byggkeramik.


Ämnen i artikeln:

BKRNordbygg 2021byggkeramik

I samband med Nordbygg 2020 arrangeras den återkommande tävlingen “Nya ögon på”. Det är en nationell tävling öppen för alla arkitektstudenter. Det blir sjätte gången tävlingen arrangeras. Tidigare har materialen trä, stål, glas, betong och plast fått var sitt kafé uppbyggt på Stockholmsmässan i samband med Nordbygg.

Nu har turen kommit till byggkeramik. Tävlingsuppgiften är att konstruera ett kafé i byggkeramik. Det vinnande förslaget byggs upp i Stockholmsmässans entréhall och fungerar som besökskafé i samband med Nordbygg den 21-24 april 2020.

Mer information om tävlingen kommer på Sveriges Arkitekters hemsida i början av hösten. Vinnare utses i början av 2019. Utöver äran att få sitt kafé uppfört i samband med Nordbygg får vinnaren 25 000 kronor samt en studieresa till Cersaie, världens största byggkeramikmässa i Bologna.

Nordbygg i korthet

Nordbygg är nordens största byggmässa. Den arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan och samlar då cirka 900 utställande företag och 48 000 besökare från bygg- och fastighetsbranschen.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

BKRNordbygg 2021byggkeramik

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.