Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Ny vinstchans för Nationalmuseum

Publicerad: 27 mars 2019, 08:16

Renoveringen av Nationalmuseum är nominerad till ROT-priset 2019.

Foto: Johanna Åfreds

Renoveringen av Nationalmuseum var ett av de nominerade projekten till Årets Bygge 2019, men tog sig inte hela vägen fram. Nu har projektet en ny vinstchans då det nomineras till Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris tillsammans med fyra andra projekt.


Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggnation i Stockholm och i år tävlar fem projekt om utmärkelsen. De nominerade bidragen till ROT-priset är alla goda exempel på arbeten där byggherren har haft ambitionen att ge byggnaden en förlängd brukstid. Tillsammans med byggentreprenörer och arkitekter har det också för en del av fastigheterna skapats ett nytt sammanhang genom de nya verksamheterna och de människor som dras till dessa.

De nominerade till ROT-priset 2019 är:

■ Stockholms Stadsmuseum
■ Kv. Grävlingen
■ Nationalmuseum
■ Frans Schartau Handelsinstitut
■ Nacka Strand No4

Om ROT-priset

ROT-priset, som instiftades av Stockholms Byggmästareförening 1990, är ett årligt pris som tillkommit för att främja ombyggnation i Stockholm. Priset ges till det projekt där beställare, arkitekt och byggentreprenör bäst tillvaratagit byggnadens särdrag och kvaliteter.

Juryn för ROT-priset 2019 består av:

■ Anna-Greta Leijon, ordförande
■ Jan Wejdmark, Newsec
■ Anders Larsson, Thetis AB
■ Timo Karasalo, GWSK Arkitekter AB och ROT-prisvinnare 2018

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.