Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

PSI blev Årets Innovation

Publicerad: 26 april 2017, 12:33

Johan Svedlund från Skanska Maskin AB tog emot priset av Ruben Aronsson och Kristina Gabrielii, vd respektive styrelseordförande för SBUF, på den högtidliga utdelningen

Foto: Staffan Åkerlund

Utvecklingsprojektet PSI Personlig Säkerhets Instruktion och projektledaren Johan Svedlund, Skanska Maskin AB utsågs under tisdagen till Årets Innovation av Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF.


Prisutdelningen skedde vid en högtidlig tillställning den 25 april på Ingenjörsvetenskapsakademien.

Motiveringen löd:

"Projektet har resulterat i en databas med standardiserade säkerhetsblad för hyrmaskiner. Säkerhetsbladen ger en introduktion till varje enskild hyrmaskin för att minska riskerna vid användningen. Syftet är att förebygga maskinrelaterade olyckor och förslitningsskador på arbetsplatser inom byggbranschen.

Säkerhetsbladen ger förbättrade möjligheter till högre säkerhet och reducerade förslitningsskador vid användning av handhållna maskiner. Arbetet har varit mycket omfattande och resulterat i fler än 2 200 säkerhetsblad - till stor nytta för yrkesarbetare, arbetsledare, arbetsmiljöansvariga, byggutbildningarna med flera."

Årets Innovation

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF, har delat ut det årliga innovationspriset ”Årets Innovation” till bästa utvecklingsprojekt inom bygg, installation eller anläggning. Priset instiftades 2003 i samband med SBUFs 20-årsjubileum och består av ett stipendium på 50 000 kronor samt diplom till projektledaren.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.