Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Serneke vinner stort skolkontrakt

Publicerad: 25 september 2019, 10:56

Serneke Bygg har fått ett nytt projekt värt 160 miljoner kronor i Falkenberg. Det är kommunen där som ska göra en omfattande om- och tillbyggnad av de befintliga fastigheterna på Falkenbergs gymnasieområde.


Serneke har gemensamt med Falkenbergs kommun arbetat fram en projektering och går nu vidare in i en produktionsfas. Den nya entreprenaden omfattar totalrenovering samt tillbyggnad av två av gymnasieskolans befintliga hus, kallade Hus 3 och Hus 5.

Den nuvarande gymnasieskolan är en gammal industribyggnad från slutet av 1800-talet som nu ska byggas om helt från stommen. Serneke har sedan tidigare en annan totalentreprenad på byggnationen av Argus, Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum, som ligger granne med hus ett av gymnasieskolans hus.

– Projektet är en del av Falkenbergs kommuns största investering någonsin som vi från Serneke Bygg är oerhört stolta över att få vara en del av. Vi är glada att få förtroendet även i om- och tillbyggnaden av Hus 3 samt av ombyggnad av Hus 5, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg, i ett pressmeddelande.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.