Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Silverbalken 2008 till Nils Lundholm

Publicerad: 28 oktober 2008, 11:45

Den 34:e Silverbalken går till Nils Lundholm grundare och ägare av Partbyggen i Kalix, PartAB.


Silverbalken är Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling. Utmärkelsen delades traditionsenligt ut i samband med Stålbyggnadsdagen.

Årets mottagare av utmärkelsen är Nils Lundholm är 59 år och grundare och ägare av Partbyggen i Kalix, PartAB. Under Nils ledning har PartAB utvecklats till en ledande tillverkare av prefabricerade badrumsmoduler till bland annat hotell och bostadshus.

Nils har lett utvecklingen av en industriell produktion av objektsanpassade våtrumsmoduler där man successivt har effektiviserat och automatiserat produktionen för att öka kvaliteten och sänka kostnaderna.

Prismotiveringen lyder:
Nils Lundholm har, genom mångårig och långsiktig verksamhetsutveckling, på ett inspirerande sätt visat att rationellt och effektivt byggande i fabrik baserat på modularisering kan lägga grunden för konkurrenskraftiga produkter och ett framgångsrikt företagande.

Nils har, med effektivt utnyttjande av stålbyggnadstekniken och strävan efter optimalt utnyttjande av ingående materials egenskaper i kombination med ett långt gånget industriellt synsätt, skapat en produktionsprocess som kan leverera färdiga badrum av hög kvalitet till bra pris och med kort byggtid. Utöver att de produkter som levereras till kunder i Sverige såväl som i övriga Norden och andra delar av Europa i sig bygger på en industriell process i framkant, har Nils även genom sitt innovativa tänkande och öppenhet för kundanpassning och utvecklingssamarbete ökat förutsättningarna för andra entreprenörer att utveckla ett industriellt byggande där PartABs produkter ingår som en grundläggande komponent.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.