måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Sista chansen tipsa om Årets bygge

Publicerad: 18 augusti 2016, 10:21

Mårten Lindström är ordförande i juryn för Årets bygge. Nu är det hög tid att tipsa om bra projekt färdigställda 2016, berättar han.

Den 25 augusti är deadline för den som vill tipsa om 2016 års mest intressanta byggprojekt och ha chansen att ta hem priset som Årets bygge. "Vem som helst kan tipsa", uppmanar juryns ordförande Mårten Lindström.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeÅrets Bygge 2016Mårten LindströmByggindustrin


Årets bygge är tävlingen där tidningen Byggindustrin nominerar 20 av de mest intressanta byggprojekten som har färdigställts i Sverige i år. Den 25 augusti löper anmälningstiden ut.

Oavsett om du själv jobbar i ett projekt som du är stolt över, eller har följt arbetet av ett intressant bygge på håll, så finns nu en sista chans att tipsa Byggindustrin.

– Årets bygge är inte en skönhetstävling. Vi väger in många olika aspekter, bland annat samverkan, hur man tillämpat teknik och innovativa lösningar, hållbarhet och kvalitet i relation till tid och budget, säger juryns ordförande Mårten Lindström.

Han fortsätter:

– Även arbetsmiljön är en viktig del. Ett ovillkorligt krav är säkerheten där det inte får ha förekommit några allvarliga arbetsplatsolyckor. Det är ett bevis på att samverkan i projektet inte har fungerat.

Till tävlingen välkomnas alla typer av bygg- och anläggningsprojekt. Hit hör exempelvis bostäder, kontor, förskolor, vårdbyggnader, broar, vägar, torg och industrilokaler. Årets Bygge omfattar såväl nyproduktion som ombyggnad och renovering. Viktigt att veta är att det bara är projekt som färdigställts under 2016 som kommer i fråga denna omgång.

– Att få in tips från hela landet är viktigt. Förra året var det tyvärr få tips som kom in från norr om Dalälven, säger Mårten Lindström.

En sympatisk del med tävlingen tycker han är att alla olika roller i ett projekt uppmärksammas.

– Det är sällan slitvargarna som driver projekten framåt får så mycket uppmärksamhet, men det får de i denna tävling. Projekten blir inte bra om det inte finns bra och öppna personer bakom dem.

En del undrar hur så vitt skilda projekt kan tävla på lika villkor mot varandra. Svaret på den frågan är att de kriterier man går efter, exempelvis ovan nämnda samverkan, hållbarhet, arbetsmiljö och innovationer, är oberoende av projekttyp.

– Därför kan ett litet hus tävla mot ett stort anläggningsprojekt, säger Mårten Lindström.

Vad har varit roligast med tidigare års juryarbete?

– Juryn består av personer med olika bakgrund som har olika infallsvinklar och vi har alltid en väldigt spännande dialog. Dessutom är det fantastiskt kul att få se hur många bra projekt det finns och allra roligast att ha fått åka ut till de projekt vi korat till vinnare, träffa alla engagerade personer och då alltid fått kvitto på att vi valt rätt.

Här anmäler du ditt projekt:

http://byggindustrin.se/arets-bygge-2017

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev