Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Smidesproffsen tog Guldmedaljen

Publicerad: 22 mars 2012, 11:37

För tredje året i rad delas priset Årets materialnyhet ut.


Umeåföretaget Smideproffsen fick i dag guldmedaljen för sin mobila betongfabrik som utsetts till årets hetaste materialnyhet. Medaljen, designad av konstnären och formgivaren Annsofi Ericsson Petrini, överlämnades i dag på Nordbygg. Det var Smidesproffsens vd Sören Öhlund från Umeå som stolt tog emot utmärkelsen.

Priset överlämnades av Svensk Byggtjänsts vd Erik Hellqvist vid ceremonin på Nordbyggs stora scen.

– Jag är otroligt stolt och glad, inte minst över mina medarbetare som lyckats göra det här under så kort tid, säger Mats-Olov Karlsson, försäljningschef på Smidesproffsen.

Varför heter betongfafriken Elvira?
– Den första är döpt efter min dotter. Vi har lite på kul bestämt att varje fabrik ska ha ett tjejnamn i stället för de här långa sifferserierna som annars är vanligt.

Varje år utses de tio hetaste materialnyheterna och i år är det tredje året i rad som priset delas ut. Det är Tidningen Byggindustrin, Svensk Byggtjänst och Nordbygg som på det här viset vill uppmärksamma och belöna nya lösningar och innovativa produkter.

KARIN RUTSTRÖM

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.