Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tävling

Sportlovet lockar storpublik till Tekniska museet

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Under de tre första dagarna har så många som 8 185 personer besökt Tekniska museet i Stockholm och 2 231 Cino4.Guitar Heroturneringen är en succé och hittills har 64 ungdomar deltagit i tävlingen! I dag och på fredag får 32 till chansen att komma till fredagens finalomgång. (Bilden: Ett rymdäventyr. foto Nisse Cronestrand.)


Vill man inte tävla så går det lika bra att bara prova på. Man kan testa Guitar Hero, delta i e-sport (Counter Strike), spela Nintendo wii-bowling eller tillverka olika spelfigurer på pärlplattor i Pixelverkstaden.

I Ett rymdäventyr får man möjlighet att uppleva hur det är att leva och bo i rymden. I Gyrohjulet kan man till exempel prova på hur det är att vara tyngdlös!

Cino4 visar 4-dimensionella filmer varje dag och det är dagliga visningar i Gruvan, Maskinhallen och av Uno Miltons modelljärnväg.

Som avslut på sportlovet visas filmen Gizmo som handlar om galna uppfinningar, tekniska stolligheter och ovanliga rekordförsök som gjorts sedan 1900-talets början. Det händer på söndag klockan två.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.